A vörös hús kedvelőinek: zöldfűszeres marhasült recept

Nem csak csirkehús kerülhet grillre! A vörös húst szeretők is bátran grillezhetik kedvenceiket. Most egy zöldfűszeres marhasültet hoztunk, amit francia lecsóval készítettünk el. Mindenkinek ajánljuk!

Zöldfűszeres marhasült ratatouille-val

Hozzávalók 4 személyre

4 szelet csontos rostélyos (20 dkg/db)

A ratatouille-hoz

40 dkg cukkini

1-1 piros és sárga húsú kaliforniai paprika

4 nagy paradicsom

1 kisebb fej lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ág rozmaring

2 ág majoránna

2 ág oregánó

4 ág kakukkfű

4 ek. olívaolaj

Elkészítés

1. A ratatouille-hoz a zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, olívaolajon egymás után, külön-külön megpirítjuk, majd összekeverjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez. Belekeverjük a fokhagymát, és lassú tűzön, lefedve még kb. 20 percig pároljuk. A zöldségeket ízesíthetjük kész provence-i fűszerkeverékkel.

2. Közben a hússzeleteket az inaknál megvágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket grillserpenyőben, mindkét oldalukon 3-3 percig, majd a sütőben 160°C-on még 20 percig sütjük. A húst a ratatouille-val tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Recept és fotó: Győrfi Viktória

Ha te is szereted a grillezett marhasültet, mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment