Nagyon guszta: tökéletesen passzol a barack és a csirke

A finom ízek mellett a látvány is fontos a tányéron. Készítsünk olyan ételeket, amitől a szemünk is jól lakik! A színes nyársak, az érdekes köretek jól mutatnak a hús mellett!

Sárgabarackos-lilahagymás csirkenyársak

Hozzávalók 4 személyre

A nyárshoz

50 dkg csirkemell filé

50 dkg sárgabarack

2 fej lilahagyma

0,5 dl olívaolaj

A körethez

20 dkg hosszúszemű rizs

2 ek. olívaolaj

1-2 chili paprika

1 csokor petrezselyem

Elkészítés

1. A csirkemellet 2x2 centis kockákra vágjuk. A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, elfelezzük. A lilahagymát meghámozzuk, negyedeljük. Az előkészített csirkemellet, sárgabarackot, lilahagymát váltakozva bambusznyársakra húzzuk, sóval, frissen őrölt színes borssal ízesítjük, és meglocsoljuk az olívaolajjal.

2. A körethez a rizst a forró olívaolajon gipsz fehérre pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, hozzáadjuk a kicsi kockákra vágott chili paprikát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük. Összekeverjük, majd lefedve lassú tűzön 15 perc alatt megpároljuk.

3. Végül a barackos húsnyársakat forró grillen, faszénparázs fölött (vagy rossz idő esetén, grillserpenyőben), oldalanként kb. 4-5 perc alatt pirosra sütjük. A chilis rizzsel tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás.

Ha beletrafáltunk és ez a kedvenc grillételed, mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment