Ettől a titkos hozzávalótól lehet igazán csokis egy sütemény

A csokoládéval készült édességek titka nem csak a csokoládéban rejlik. Ebből a titkos hozzávalóból elég egy teáskanálnyi használni és végeredményben a süteménynek jóval intenzívebb csokoládé íze lesz.

Egy igazán csokis édesség titka a kávé. Már egy kevés kávépor sokat emelhet a csokoládé ízén, ugyanis a kávé hangsúlyozza a csokoládét. Úgy, mint a só az édes ételeben, itt a kávé segít megteremteni az édesség ízharmóniáját.

A lényeg, hogy nem kell nagy mennyiségű kávét használni, elegendő egy kevés, így a kész süteménynek egyáltalán nem lesz kávéíze.

Elkészítéshez használhatunk kávéport, amit a kakaóhoz keverhetünk, de főzött kávéval is működik a varázs, olyan recepteknél, amelyek igénylik folyadék hozzáadását.

A trükk működik minden csokoládés édességnél, érdemes kipróbálni akkor is, ha a recept nem javasolja!

Fotó: Shutterstock.

No comments


Leave a comment