Sütés nélküli recept: ezért szeretjük a zebrakockát

A kakaós lapok között kókuszos-vaníliás krém bújik meg, a sütemény tetejét pedig csokoládémáz fedi. Nem véletlen, hogy a zebrakocka sokak kedvence. Ráadásul még a sütőt sem kell felmelegíteni hozzá!

Zebrakocka

Hozzávalók kb. 50 szelethez

A tésztához

50 dkg darált háztartási keksz

5 ek. kakaópor

3 ek. baracklekvár

5 dkg vaj

5 ek. porcukor

1 ek. rum

kb. 3 dl tej

A krémhez

3 ek. liszt

3 dl tej

15 dkg kókuszreszelék

1 csomag vaníliás cukor

5 ek. porcukor

5 dkg vaj

A tetejére

15 dkg étcsokoládé

1 mk. olaj

Elkészítés

1. Elkészítjük a krémet. A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot, a vajat és a kókuszreszelék másik felét. Simára keverjük.

2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen. Három részre osztjuk, majd porcukorral megszórt deszkán 20x30 cm-es lapokat nyújtunk belőle.

3. Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot. Ezután következik a krém másik fele, végül a harmadik lappal befedjük.

4. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a máz megdermedjen. Kockákra vágva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 4 óra múlva

Recept: Dosso Gabi, Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha neked is nagy kedvenced a zebrakocka, ne habozz szavazni rá!

No comments


Leave a comment