Székelygulyás tejbegrízzel

Péter Petra a Manna fm 98.6 műsorvezetője, a ManNapköziben sokat "főz". Receptjeit nap mint nap megosztja a hallgatókkal, és úgy tud mesélni kedvenc ételeiről, hogy szinte érezzük az ízüket a szánkban. 

 

Petra szeret főzni, rajong a mentes fogásokért is, tanácsot ad, ismeri az alapanyagokat, tudja, mit-hogyan kell kicserélni egy ételben, ha változtatni szeretnénk kicsit az eredeti recepten. Minden hétköznap 13 órától megosztja főzős tapasztalatait és bemutat egy finom receptet. 

A Mit eszik az ország gasztrofelmérés listájáról szinte minden ételt felsorolt, amit szívesen fogyaszt! A legnagyobb kedvenceként elsőként a székelygulyást és a székelykáposztát említette, de a rajong a tejbegrízért, a cigánypecsenyéért, a frankfurtilevesért, a vargabélesért, a lecsóért, amit tökfőzelékkel, vagy felhőkkel, azaz óriás nokedlivel tálal. Nagy kedvence a málnaszörpös tejberizs is, de nyugalom, nem egyszerre eszi ezeket!  

Nincs olyan a listán, amit ne szeretne, mindegyik ételt megkóstolta már, de van olyan, amit csak nagyon ritkán készít. Ahogy ő fogalmaz: enni végtelen öröm, olyan, mint egy jó könyv. Csupa érdekesség egy-egy recept, egy étel története.

A székelykáposztát a férjem családi szokása alapján már én is úgy főzöm, hogy krumplipüré van mellette, isteni finom így! – meséli Petra. Mindent próbálok a magam módján és a szülők, nagyszülők receptjei alapján is elkészíteni. Imádok etetni is! Ahogy a magyar nyelv varázsosan meg is fogalmazza: SZER-ETET. Aki szeret, az etet, táplál.

No comments


Leave a comment