Ezt a receptet muszáj elkészíteni: grill csirkemell olaszosan

Nyáron az egész konyhát a kertbe költöztethetjük. Hiszen ilyenkor nincs finomabb a frissen sült húsoknál, zöldségeknél és gyümölcsöknél. Most egy olaszos receptet hoztunk.

Olasz grillezett csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

4 szelet csirkemellfilé

2 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj

1 ek. balzsamecetkrém

1 ek. méz

2 nagyobb paradicsom

2 nagy mozzarellagolyó

1 érett avokádó

2 kk. citromlé

8 szelet barna kenyér

Elkészítés

1. A húst kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Összekeverjük az olajat a balzsamecetkrémmel meg a mézzel, a csirkét bekenjük vele, és letakarva legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. Közben a paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, a mozzarellát lecsepegtetjük és nem túl vékony szeltekre vágjuk. Az avokádót kimagozzuk, meghámozzuk, cikkekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével.

3. A grillt bemelegítjük. A hússzeletek mindkét oldalát megsütjük, majd a rácsra tesszük a kenyérszeleteket és néhány percre az avokádót.

4. A húst beborítjuk mozzarellával, majd paradicsommal, a végén avokádószeleteket is teszünk rá. A pirított kenyérrel, frissen tálaljuk.

Munka: kb. 60 perc + pácolás

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha te is szereted az olaszos ízeket, ez a te recepted. Szavazz rá!

No comments


Leave a comment