Nagyi is így készítette: keksztekercs recept

A hagyományos sütik soha nem mennek ki a divatból. Szinte mindegy, hogy hétköznapra vagy ünnepre készítjük őket. Ha pont olyan, ahogy a nagyi készítette, bármikor gyorsan elfogy.

Kókuszos keksztekercs

Hozzávalók kb. 15 szelethez

Az alaphoz

30 dkg darált háztartási keksz

2 ek. kakaópor

10 dkg porcukor

2 dl (kókusz)tej

2 ek. rum

A krémhez

10 dkg vaj

15 dkg porcukor

5 dkg kókuszreszelék + a szóráshoz

Elkészítés

1. A darált kekszhez hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot. A kókusztejbe belekeverjük  a rumot, és fokozatosan adjuk hozzá a kekszmorzsához, hogy jól formálható masszát kapjunk.

2. A krémhez a puha vajat kikeverjük a porcukorral, és a kókuszreszelékkel. A gyúródeszkára frissen tartó fóliát terítünk, és a masszát kinyújtjuk rajta kb. 25 x 20 cm-es lappá.

3. A krémet a masszára kenjük, majd tekercsszerűen feltekerjük, kívülről megszórjuk kókuszreszelékkel. Fóliába csomagolva hagyjuk állni egy éjszakát a hűtőben. Másnap vizes késsel szépen szeletelhető.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap          

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

A keksztekercs sokak nagy kedvence. Szavazz rá, ha neked is!

No comments


Leave a comment