Ez lesz a család új kedvence: BBQ tarja

Bár nem mindenki tudja, a barbecue és a grill két külön műfaj, melyeket elsősorban a hőfok különböztet meg egymástól. míg előbbi körülbelül 90-120 fokos parázs felett történik, utóbbi 150 foknál kezdődik.

Barbecue tarja tört édesburgonyával

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

4 szelet ujjnyi vastag sertéstarja

1 dl barbecue szósz

3 ek. olaj

3 gerezd fokhagyma

A körethez

70 dkg édesburgonya

2 szál zöldhagyma

2 ek. vaj

Elkészítés

1. A tarjaszeleteket megklopfoljuk, az inas részeket éles késsel bevagdossuk, hogy sülés közben ne ugorjon össze a hús. Sózzuk, borsozzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A barbacue szószt az olajjal és a fokhagymával elkeverjük, a hússzeletek mindkét oldalát vastagon bekenjük vele. Lefóliázzuk és a hűtőben 3-4 órát (de akár 1-2 napot is) pácoljuk.

2. A körethez az édesburgonyát vékonyan meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Közben a zöldhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A burgonyát a vajjal és a zöldhagymával együtt burgonyanyomóval összetörjük.

3. A tarját grillrácsra (vagy olajozott grillserpenyőbe) tesszük és oldalanként 3-5 perc alatt megsütjük. Tálaláskor a zöldhagymás tört édesburgonyát tányérra halmozzuk, mellé tesszük a grillezett tarjaszeletet. Forrón kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 4 óra múlva

Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás.

Ha te is nagyon szereted a barbecue szósszal pácolt ételeket, szavazz rájuk!

No comments


Leave a comment