Nyárson sült: mézes-sörös csirkenyárs recept

A nyári grillpartik felejthetetlenek. Készüljünk finom nyársakkal, pácolt húsokkal. Az alapanyagokat már előző este is elkészíthetjük, így a sütögetéskor már csak az élvezetek maradnak!

Mézes-sörös csirkenyárs

Hozzávalók 4 személyre

A nyárshoz

6 filézett csirkecomb

2 gerezd fokhagyma

2 ek. méz

1 dl sör

1 kk dijoni mustár

3 ek. szójaszósz

1 ek. olívaolaj

A körítéshez

2 ek. olívaolaj

2 kk. finomra vágott friss oregánó

2 paradicsom

2 padlizsán

10 dkg ricotta vagy feta sajt

A tálaláshoz

1 szál zöldhagyma

1 csokor petrezselyem 

1 citrom

Elkészítés

1. A combfiléket megmossuk, leszárítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az összes többi ízesítővel alaposan elkeverjük, beletesszük a húskockákat és lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük. 

2. Amíg a hús pihen, a körítéshez az olívaolajat serpenyőben megmelegítjük, levesszük a tűzről, beletesszük az oregánót és félretesszük, hogy az olaj átvegye kissé a fűszer aromáját.

3. A paradicsomot és a zöldhagymát megtisztítjuk, a paradicsomot apró kockákra, a zöldhagymát karikákra vágjuk. Sütés előtt a padlizsánt megmossuk, félbevágjuk, olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk.

4. A húsdarabokat nyársakra húzzuk, a grillen megsütjük, közben forgatjuk és a maradék páccal kenegetjük. A padlizsánszeleteket is meggrillezzük, majd egymás mellé tesszük, meglocsoljuk az oregánós olajjal, rákanalazzuk a ricottát és a paradicsomot. Megszórjuk a zöldhagymával és a petrezselyemmel. A csirkenyársakkal, és 1-1 citromgerezddel frissen tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha neked is nagy kedvenced egy pácolt csirkenyárs, keresd meg a listában és szavazz rá! 

No comments


Leave a comment