Nagy kedvencünk egyszerűen: mézes krémes recept

Most még a tésztalapok nyújtásával sem kell bajlódnunk! Így készül a legegyszerűbb, mégis mennyei mézes krémes.

Mézes krémes

Hozzávalók kb. 30 szelethez

A tésztához

25 dkg vaj vagy margarin

20 dkg cukor

4 ek. méz

4 tojás

40 dkg liszt

2 tk. szódabikarbóna

50 ml tej

A krémhez

1 l tej

12 púpos ek búzadara

8 ek. cukor

2 dl habtejszín

20 dkg házi baracklekvár

A mázhoz

15 dkg étcsokoládé

1,5 dl habtejszín

Elkészítése

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Vízgőz felett felolvasztjuk a vajat, a cukrot és a mézet. Félrerakjuk, hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Végül a szódabikarbónával elkevert lisztet is beledolgozzuk. Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adunk hozzá kevés tejet.

2. A tepsit (38x25 cm) kibéleljük sütőpapírral, és egyenletesen belesimítjuk a tészta negyedét, majd kb. 10 perc alatt megsütjük. Kivesszük a lapot, majd így sütjük meg a másik hármat is.

3. A krémhez a tejben sűrűre főzzük a búzadarát a cukorral, majd lefedjük és kihűtjük. A tejszínt keményre felverjük és a kihűlt grízbe keverjük.

4. Az első lapot tálcára tesszük, rákenjük a grízes krém felét, lapot teszünk rá, alaposan megkenjük lekvárral, és lapot teszünk rá. Kissé lenyomkodjuk, rákenjük a maradék grízes krémet, majd befedjük az utolsó lappal.

5. A mázhoz összeolvasztjuk a tejszínt a csokival, majd elkenjük a süti tetején. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletekre vágva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap

Fotó és recept: Nagy Anikó

Ha te is szereted a mézes krémest, ez a te recepted. Szavazz rá!

No comments


Leave a comment