Tovább hódít a csirkeszárny: most mézes pácot készítettünk

A nyári grillpartik elengedhetetlen része a csirkeszárny. Most fűszeres-mézes páccal dobtuk fel, amiért tuti mindenki odalesz.

Mézes csirkeszárnyak zöldségchipssel

Hozzávalók 4 személyre

12 db csirkeszárny

3 ek. méz

1 mk. fahéj

1 mk. őrölt gyömbér

3 babérlevél

3 gerezd fokhagyma

3 ek. étolaj

2 sárgarépa

1 kisebb zeller

1 fej cékla

1 csokor snidling

1 dl majonéz

Elkészítés

1. A csirkeszárnyakat megmossuk, és ha szükséges megtisztítjuk. Tálba tesszük, ráöntjük a mézet, az olajat. Rászórjuk a fahéjat, a gyömbért, a babérlevelet, ízlés szerint sót, borsot. A fokhagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, ezt is a húsra szórjuk, és alaposan összekeverjük. Hidegre tesszük. A snidlinget leöblítjük, a majonézzel összeturmixoljuk.

2. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A sárgarépát, a céklát és a zellert megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokra-szeletekre vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire szórjuk, és megpirítjuk-kiszárítjuk. Körülbelül 5-10 perc alatt kiszáradnak.

3. Az előmelegített grillrácson körülbelül 30 percig pirítjuk a szárnyakat. A zöldségekkel és a majonézzel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Recept: Schreiber Csaba. Fotó: Tamási Gábor.

Ha te is szereted a grillezett csirkeszárnyat, mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment