A húsimádóknak is nagy kedvence a grillsajt!

Tombol a nyár és a hőségben csak egy könnyű ételre vágyunk. Ilyenkor legjobb a saláta kevés hússal, vagy akár anélkül. Ha a grillezést választjuk, egy frissítő salátához süthetünk sajtot is akár!

Grillezett sajt színes paradicsomsalátával

Hozzávalók 4 személyre

1 kg apró piros és sárga paradicsom vegyesen

1 fej lila hagyma

1 csokor bazsalikom

1,5 dl olívaolaj

4 ek. almaecet

5 dkg tisztított tökmag

60 dkg (8 vastagabb szelet) grillsajt

Elkészítés

1. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A bazsalikomot leöblítjük. 

2. Nagyobb tálba öntünk 4 evőkanálnyi olajat, hozzáadjuk a bazsalikom háromnegyedét meg az almaecetet, botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy csipetnyi cukrot és végül maradék aprított bazsalikomot. A paradicsomot és a hagymát a bazsalikomos szósszal összekeverjük.

3. Bevonatos serpenyőben, szárazon a tökmagot kissé megpirítjuk, tálra borítva hűlni hagyjuk. A serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a sajtszeletek mindkét oldalát kb. 2-2 perc pirosra sütjük. Megszórjuk a tökmaggal és a paradicsomsalátával azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 30 perc múlva

Recept: Kiss Barnabás. Fotó: Tamási Gábor.

Ha neked is nagy kedvenced a grillsajt, érdemes dobni rá egy szavazatot!

No comments


Leave a comment