Mennyire ismerjük a cukorfajtákat? Most kiderül!

Mi a különbség a kristálycukor és a kockacukor között? A nádcukor és a barna cukor ugyanaz? Összegyűjtöttük a cukorfajták jellemzőit, hogy ezentúl ne merüljenek fel hasonló kérdések a cukrokkal kapcsolatban.

Íme a cukorkisokos, ami segíthet végleg eligazodni a cukrok között:

Kristálycukor: más néven fehér cukor, a cukorrépa levéből nyert tisztított, kristályosított szemcsék.

Kockacukor: préseléssel és vágással kristálycukorból előállított ízesítő.

Porcukor: szintén kristálycukorból, őrlés segítségével készült finomliszt állagú anyag.

Cukorliszt: porcukor és keményítő keveréke, ami díszítőmázakhoz és bevonatok készítéséhez is használható.

Barna cukor: a kristálycukorhoz hasonló, azonban készítésénél melasz szirupot kevernek a cukorhoz és kiszárítják. Ennek köszönheti barna színét.

Nádcukor: abban különbözik a kristálycukortól, hogy finomítatlan termék, így megőrzi eredeti melasztartalmát és cukornádból készül.

Fehér nádcukor: finomított nádcukor, ennek köszönheti fehér színét.

Vaníliás cukor: vaníliával ízesített cukor, nem összekeverendő a vanillincukorral, amely mesterséges előállított ízesítővel van ellátva.

Forrás

No comments


Leave a comment