Pont hat lapot kell sütni hozzá. Melyik sütemény receptje lehet?

A vékonyra sütött szalalkális tésztalapok közé kakaós krém kerül. Ez nem más, mint a hatlapos. Ki szereti?

Hatlapos süti

Hozzávalók kb. 20 szelethez

A tésztához

35 dkg liszt

5 dkg vaj

7 dkg porcukor

1,3 dl tej

1 csomag szalalkáli

A krémhez

15 dkg cukor

3 púpozott ek. liszt

2 ek. kakaópor

0,5 l tej

3 dkg vaj

A tetejére

porcukor

Elkészítés

1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a porcukrot, és a tejben elkevert szalalkálit, összegyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk, egyesével kb. 20 x 20 cm négyzetlapokra nyújtjuk, a tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk, és kisütjük, egyenként kb. 7-9 perc alatt.

2. A krémhez a cukrot, a lisztet és a kakaót egy kis tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábosban melegíteni kezdjük. Hozzákeverjük a kakaós masszát, és kevergetve, lassú tűzön besűrítjük (kb. 15 perc alatt). Hozzákeverjük a vajat.

3. A lapokat egyenletesen elosztva megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük. A legfelső lapot nem kenjük meg. Egy éjszakán, de legalább 6 órán át pihentetjük, ezalatt a tészta megpuhul. Szeletelve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: másnap

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha neked is nagy kedvenced a hatlapos sütemény, mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment