Figyelem! Így kell lazacot grillezni

Halak grillezésénél gyakori hiba, hogy a rácsra tett ételt túl hamar szeretnénk megfordítani. Pedig untig halljuk, hogy a jó munkához idő kell, így ahhoz is, hogy a grillezendő finomságok szépen megpiruljanak. Csak akkor fordítsuk meg őket, amikor már szinte magától elválnak a rácstól. Így tudjuk, hogy az egyik oldala már átsült. Arra is figyeljünk, hogy ne mozgassuk ezeket feleslegesen, nehogy roncsoljuk az állagát.

Kapros-citromos lazac mozzarellás paradicsommal

Hozzávalók 4 személyre

A halhoz

1 citrom kifacsart leve

4 ek olívaolaj

1 csokor friss kapor

4 szelet bőrös lazacfilé

A körethez

8 szem paradicsom

2 nagy golyó mozzarella

2 ek. olívaolaj

1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés

1. A citromlevet elkeverjük az olívaolajjal, a felaprított kaporral, sózzuk-borsozzuk. A halszeleteket óvatosan a pácba forgatjuk, és negyed óráig állni hagyjuk.

2. Közben a grillt előmelegítjük. A paradicsomokat és a mozzarellát vastagon felszeleteljük, a paradicsomokat megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és ráhelyezünk 1-1 levél bazsalikomot és 1-1 szelet sajtot.

3. A halat a bőrös felével lefelé a grillre tesszük és kb. 8 percig grillezzük, majd megfordítjuk és pár perc alatt a másik oldalát is kérgesítjük. A paradicsomszeleteket is a grillre helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt megolvad.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha te is szereted a grillezet halat, ez a te recepted! Szavazz rá!

No comments


Leave a comment