Aszalt áfonya is került a receptbe: mákos püspökkenyér

A kevert bögrés süti mindig megkönnyíti a dolgunkat. Nincs ez másképp ebben a püspökkenyér receptben sem. Megéri kipróbálni!

Mákos püspökkenyér

Hozzávalók kb. 10 szelethez

1 pohár joghurt – a poharat tartsuk meg mérőedénynek!

0,5 pohár olaj

3 tojás

1,25 pohár cukor

2 citrom reszelt héja (1 facsart leve)

2 pohár liszt + a formához

1 pohár darált mák

10 dkg aszalt vörösáfonya

5 dkg étcsokoládé

2 tk. sütőpor

vaj a formához

Elkészítés

1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk és lisztezünk egy őzgerinc sütőformát. A joghurtot elkeverjük az olajjal. A tojásokat a cukorral simára keverjük, majd beledolgozzuk az olajos joghurtot, végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét is.

2. Másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a mákot, valamint az áfonyát, az apróra vágott csokoládét, illetve a sütőport. A lisztes keveréket apránként beleforgatjuk a joghurtos masszába.

3. A tésztát beleöntjük az előkészített formába, és a sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e. A sütőből kivéve rácsra fektetve hagyjuk teljesen kihűlni. Szeletelve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

Recept: Péter András. Fotó: Tóth András.

Ha tetszik ez a mákos püspökkenyér recept, szavazz rá!

 

 

No comments


Leave a comment