Ezek a legjobb sajtok grillezéshez

Húsok és zöldségek mellett sajtokat is érdemes grillen készíteni. Ízük különleges, laktatóak, remek húsmentes fogás lesz belőlük, salátával. A boltokban kapható grillsajtok sokszor csalódást okozhatnak, mert gumis állagúvá, ízetlenné válnak.

 Összegyűjtöttük azokat a sajtokat, amelyeket érdemes grillen is elkészíteni:

 ·       Camembert: a sajtot bevonó penészrétegnek köszönhetően nem folyik szét a grillrácson, ezért egyben érdemes elkészíteni. Akár fűszerezhetjük is sütés előtt, vagy becsomagolhatjuk baconbe, de önmagában is mennyei lesz. Belül garantáltan folyós állaga lesz, így a gumis állagtól sem kell tartanunk.

 ·       Gomolya: legalább 1 cm vastag szeleteket vágjunk belőle, így nem fog azonnal szétfolyni és könnyebben tudjuk megfordítani. A gomolya sajtnak nem szabadna szétfolynia a grillen, biztonság esetére tehetünk alá alufóliatálcát, hogy véletlenül se csöpögjön a parázsba.

 ·       Kecskesajt: a camembert-hez hasonlóan nem folyik szét, ezért önmagában grillezhetjük. Pirítsuk meg a külsejét és fogyaszthatjuk is, hiszen a belseje ugyanúgy lágy marad!

 ·       Halloumi: akár be is pácolhatjuk sütés előtt, a grillrácson garantáltan nem fog szétfolyni ez a juh-, kecske- és tehéntejből készült sajt, ami alacsony zsírtartalmának köszönhetően ideális alapanyag grillezéshez.

No comments


Leave a comment