Ezt a grillkolbászt mindenki szeretni fogja!

Nem kell félni a szokatlan összeállítású nyársaktól! A legtöbb párosítás remek ízhatást ad. Kerti grillpartikra, de nyári vacsorának is kiváló lehet ez a különleges grillkolbász.

Grillkolbász-brokkoli nyársak

Hozzávalók 4 személyre

A fehérbab-salátához

10 szem koktélparadicsom

4 szál zöldhagyma

1 doboz fehérbab, konzerv (45 dkg)

1 ek. aprított petrezselyem

1 ek. aprított bazsalikom

1 citrom reszelt héja

1 ek. olívaolaj

A nyárshoz

1 fej brokkoli

8-10 szem koktélparadicsom

2 tk. olívaolaj

60 dkg grillkolbász

Elkészítés

1. A nyárshoz a brokkolit rózsáira szedjük, és forró, sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, lecsepegtetjük, félretesszük. A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk.

2. A salátához a paradicsomokat félbevágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A babot leöblítjük, lecsepegtetjük. Nagy tálban összekeverjük a babot, a paradicsomot, a hagymát és a zöldfűszereket. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal és a reszelt citromhéjjal, meglocsoljuk az olívaolajjal, és félretesszük.

3. Összeállítjuk a nyársakat: mindegyikre felhúzunk 2 fél darab kolbászt és brokkolirózsát, koktélparadicsomot. Megsózzuk, borsozzuk, és megspricceljük az olívaolajjal. A forró grillrácson minden oldalát megsütjük, oldalanként kb. 4 perc alatt.A fehérbab-salátával frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha neked is nagy kedvenced a grillkolbász, mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment