Kövesd a receptet: szinte elronthatatlan a kakaós csiga

Sokan ódzkodnak a kelt tésztától, pedig egyáltalán nem kezelhetetlen alapanyag. Persze sok buktatója van, így érdemes követni a receptet. De egy vezérfonallal szinte gyerekjáték az egész!

Dupla kakaós csiga

Hozzávalók kb. 10 szelethez

A tésztához

50 dkg liszt

20 dkg cukor

2,5 dkg élesztő

10 dkg vaj

3 dl tej

A töltelékhez

10 dkg vaj

5 dkg kakaópor

5 dkg porcukor + a szóráshoz

Elkészítés

1. A tésztához az élesztőt 1 ek. cukorral megfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, a felfutott élesztőt, a lágy vajat, a maradék tejet összedolgozunk, kézzel vagy géppel 6-8 percig dagasztjuk. Fél órát hagyjuk kelni, átgyúrjuk, majd újabb fél órára berakjuk a hűtőbe.

2. A tésztát 2 cm vastagra kinyújtjuk. A 10 dkg puha, de nem folyékony vajjal megkenjük, harmadolva összehajtogatjuk, és fél órára újra betesszük a hűtőbe.

3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 1-1,5 cm vastag téglalappá kinyújtjuk, megszórjuk a porcukros kakaóval, és két oldalról felcsavarjuk a feléig. Az így kapott tekercset kb. 2 cm vastagon felszeleteljük, óvatosan sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és kb. 20 percig kelesztjük langyos helyen. Majd a sütőben 8-10 percig sütjük. Kevés porcukorral megszórva kínáljuk.

Munka: kb. 1 óra

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Recept: Őszi Balázs. Fotó: Győrfi Viktória.

Sokak nagy kedvence a kakaós csiga. Ha te is szereted, szavazz rá!

No comments


Leave a comment