Mennyire ismerjük a cukorfajtákat? Most kiderül!

Mi a különbség a kristálycukor és a kockacukor között? A nádcukor és a barna cukor ugyanaz? Összegyűjtöttük a cukorfajták jellemzőit, hogy ezentúl ne merüljenek fel hasonló kérdések a cukrokkal kapcsolatban.

Íme a cukorkisokos, ami segíthet végleg eligazodni a cukrok között:

  • Kristálycukor: más néven fehér cukor, a cukorrépa levéből nyert tisztított, kristályosított szemcsék.
  • Kockacukor: préseléssel és vágással kristálycukorból előállított ízesítő.
  • Porcukor: szintén kristálycukorból, őrlés segítségével készült, finomliszt állagú anyag.
  • Cukorliszt: porcukor és keményítő keveréke, ami díszítőmázakhoz és bevonatok készítéséhez is használható.
  • Barna cukor: leginkább a kristálycukorhoz hasonló, azonban készítésénél melasz szirupot kevernek a cukorhoz és kiszárítják. Ennek köszönheti barna színét.
  • Nádcukor: abban különbözik a kristálycukortól, hogy finomítatlan termék, így megőrzi eredeti melasztartalmát. Cukornádból készül.
  • Fehér nádcukor: finomított nádcukor, ennek köszönheti fehér színét.
  • Vaníliás cukor: vaníliával ízesített cukor, nem összekeverendő a vanillincukorral, amely mesterséges előállított ízesítővel van ellátva.

Forrás: szupermenta.hu. Nyitókép: Shutterstock.

No comments


Leave a comment