Így grillezhetünk egyszerűen gyümölcsöket

Miért ne kerülhetnének a húsok és zöldségek mellé lédús és zamatos gyümölcsök a grillrácsra? A grillen készült gyümölcsök még finomabbak, mintha nyersen fogyasztanánk őket, ráadásul desszertek mellet húsokhoz is párosíthatjuk őket.

Az igazán finom grill gyümölcsök elkészítéséhez mutatunk pár hasznos trükköt!

1.   Szinte bármilyen gyümölcsöt elkészíthetünk grillen, arra azonban figyeljünk, hogy ne essen szét, ezért inkább a keményebb állagúakat válasszuk. Grillezhetünk dinnyét, keményebb barackokat, ananászt, banánt, körtét, almát, vagy akár epret is. Érdemes elkerülni a túlérett szemeket, ugyanis ezek könnyen szétmállhatnak.

2.   A gyümölcsöket érdemes nagyobb szeletekre vágni, emellett pedig ügyeljünk arra is, hogy ne essenek a rácsok közé! A kisebb szemű gyümölcsöket, mint az epret, akár nyárson is grillezhejük, így biztosan nem esnek le.

3.   A lédús gyümölcsök elkezdhetnek csöpögni a grillen, ezért ezekhez használhatunk alufóliatálcát. Így a szén sem lesz nedves és a gyümölcs nedvességtartalmát is megtarthatjuk, amiből később akár mártás is készülhet.

4.   Hogy elkerüljük a gyümölcsök rácsra tapadását, kenjük be őket semleges ízű olajjal. Viszont, ha turmixhoz vagy koktélokhoz grillezzük gyümölcsöket, jobb ha ezt a lépést kihagyjuk, hogy a kész italok ne legyenek olajosak.

5.   Miután felkerültek a gyümölcsök a grillrácsra, hagyjuk őket sülni. Legalább két percig ne fordítsuk meg őket! Így tud kialakulni rajtuk egy olyan réteg, amitől nem tapadnak a rácsra. Természetesen a vastagságtól függ, hogy melyik gyümölcsöt mennyi ideig kell a grillen hagyni. Az ananásznak például jóval több időre van szüksége, mint a dinnyének vagy a baracknak.

No comments


Leave a comment