Mindenki grillezhet: vegák és vegánok akár tofut is

Azoknak sem kell kimaradni a grillezésből, akik nem esznek húst vagy halat. Most egy olyan receptet hoztunk, amiben a tofut is bepácoltuk. A végeredményt még a húsimádók is megkívánják!

Grillezett tofu fűszeres kukoricával

Hozzávalók 4 személyre

A fűszeres kukoricához

3 ek. olívaolaj

1 csokor petrezselyem

1 csokor koriander

1 ek. reszelt parmezán sajt

1 chilipaprika

4 cső csemegekukorica

2 ek. mustár

1 dl tejföl

A pácolt tofuhoz

30 dkg tofu

2 ek. olaj

2 ek. szójaszósz

1 ek. almaecet

1 ek. méz 

2 gerezd fokhagyma

1 zöldcitrom leve

1 ek. kukoricakeményítő

Elkészítés

1. A pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A tofut nagyobb kockára vágjuk, beleforgatjuk, 30 állni hagyjuk percet, de akár pár órát vagy egy éjszakát is. 

2. Az olívaolajat összemixeljük a zöldfűszerekkel, a chilivel, a sajttal és sóval, borssal. A kukoricát megtisztítjuk, a fűszeres olajjal kenegetve forró grillen 8-10 perc alatt megsütjük.

3. A tofut a pácléből forró tárcsára vagy grilltálba kanalazzuk, pár perc alatt megsütjük, és a kukoricával meg a tejföllel kikevert mustárral frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi Kiss Orsi.

Ha te is szereted a grillezett tofut, mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment