Egy jó steak mindig tarol, főleg grillen

Nagyon sokféle húst és halat lehet grillezni, többségüket egyszerűen. Ám vannak kényesebb ügyek is: ilyen a húsok sztárja, a marha. Most steak került a rácsra.

Marhasteak krumplisalátával

Hozzávalók 4 személyre

80 dkg marhasteak (4 szelet)

A páchoz

2 tk. aprított rozmaring

4 tk. aprított kakukkfű

2 ek. aprított petrezselyem

2 dl vörösbor

2 dl olívaolaj

4 ek. citromlé

A salátához

50 dkg burgonya

2 ek. ecet

5 dkg bacon

2 fej lila hagyma

5 dkg aszalt paradicsom

2 dl majonéz

1 csokor aprított petrezselyem

1 kk. aprított zsálya

Elkészítés

1. A húst üveg- vagy porcelántálba tesszük. A páchoz az alapanyagokat összekeverjük, a hússzeletekre öntjük, jól elkeverjük, és letakarva a hűtőben egy éjszakán át érleljük.

2. A burgonyát meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Forrásban lévő sós vízben 15 perc alatt megfőzzük. Ha kész, leszűrjük, leöntjük az ecettel és hagyjuk kihűlni.

3. Közben a salátához a bacont felkockázzuk, bevonatos serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk. A lila hagymát megtisztítjuk és az aszalt paradicsommal együtt felkockázzuk. A hozzávalókat nagyobb tálban összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a kihűlt krumplit.

4. A húsokat sütés előtt a pácanyagoktól megtisztítjuk, és faszénparázs fölött, a forró grillen 10 perc alatt megsütjük. A krumplisalátával tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: másnap

Fotó: Tamási Gábor

Ha neked is nagy kedvenced a steak, szavazz rá!

No comments


Leave a comment