Ez aztán csípős: ördögi csirkecomb recept

Ez egy tökéletes grillrecept azoknak, akik szeretik a csípős ételeket!

Grillezett ördögi csirkecomb házi lepénykenyérrel

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

4 egyforma, egész csirkecomb

4 ek. fokhagymás pác

4 kk. chilipaprikakrém

4 ek. olaj

A lepénykenyérhez

40 dkg teljes kiőrlésű liszt

1 kk. só

2 ek. olívaolaj

Elkészítés

1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk, kicsontozzuk, kicsit megklopfoljuk. (Süthetjük a bőre nélkül is.) Sóval, a fokhagymás páccal, a chili paprikakrémmel ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, lefóliázva a hűtőben 1 órát pácoljuk.

2. A lepénykenyérhez a liszthez hozzáadjuk a sót, az olívaolajat és annyi hideg vizet, hogy egynemű, keményebb tésztát kapjunk.

3. Az előkészített csirkecombokat a faszénparázs fölött, a rostélyon kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

4. A lepénykenyérhez a tésztát 8 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, lisztezett deszkán késfok vastagra kinyújtjuk és a csirkesütés után, a forró grillen oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Forrón, cikkekre vágva a csirkecombokkal tálaljuk. Kínálhatunk hozzá friss salátát vagy házi savanyúságot is.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás.

Ha te is szereted a grillezett csípős csirkecombokat, akkor mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment