Mert a grillezett mustáros tarját mindenki szereti!

Az alufólia nagy segítség a grillezéskor. Érdemes befedni vele a grillrácsot, vagy bele csomagolni az érzékeny húsokat és az apróra darabolt zöldségeket, mert így könnyebb lesz megsütni. Helyette készen is vásárolhatunk alufóliából készített tálkákat, tálcákat.

Mustáros tarja

Hozzávalók 4 személyre

4 szelet sertéstarja

2 ek. olívaolaj

1 púpozott ek magos mustár

1 ek. citromlé

4 cukkini

A mártáshoz

1 fej vöröshagyma

1 doboz (400 g) hámozott, aprított paradicsomkonzerv

5 dkg mazsola

5 dkg barna cukor

2 ek. borecet

1 rúd fahéj

Elkészítés

1. A mártáshoz a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd az összes többi hozzávalóval együtt kis lábosban 20 percig főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik és enyhén karamellizálódik. Félretesszük.

2. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megkenjük olívaolajjal és magos mustárral. A cukkinit vastag szeletekre vágjuk, megkenjük olívaolajjal, citromlével. Forró grillen mindkettőt megsütjük (a húst vastagságtól függően oldalanként kb. 10 perc alatt). A mártással tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc

Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi

Ha nálatok is nagy kedvenc grillezéskor a mustáros tarja, mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment