Mennyei fogás: mézes karajszeletek grillen

A grillezett barackhoz érdemes érett, de keményebb húsút válasszunk, hogy a grillrácson egyben maradjon, legyen tartása és semmiképp se essen a tűzbe.

Karajszeletek mézes őszibarackkal

Hozzávalók 4 személyre

8 szelet sertéskaraj csont nélkül

2 kk. édeskömény

0,8 dl olaj

A körethez

1 kg őszibarack

2 ek. méz

Elkészítés

1. A karajszeleteket megklopfoljuk, sóval, borssal, a összevagdalt édesköménnyel ízesítjük, meglocsoljuk az olajjal, és lefóliázva, a hűtőben 1 órát pácoljuk. Az őszibarackokat meghámozzuk, félbevágjuk, kimagozzuk.

2. A karajszeleteket a forró grillen, faszénparázs fölött vagy grillsütő serpenyőben, oldalanként 4-5 perc alatt pirosra sütjük.

3. A fél barackokat megkenjük mézzel, megszórjuk frissen őrölt borssal, és a forró grillen vagy serpenyőben, szintén kb. 4-5 perc alatt, néha megforgatva megsütjük. A forró karajszeletek mellé tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás.

Ha neked is nagy kedvenced a grillezett mézes karaj, itt tudsz szavazni rá!

No comments


Leave a comment