Nyami: garnélanyársat grilleztünk

Fontos, hogy a grillezésben is megtaláljuk a változatosságot. Nem szabad ugyanis, hogy a kinti sütögetés kimerüljön a sertés- és csirkehúsokban. Érdemes a halakat és a tenger gyümölcseit is kipróbálni. Például a garnélát.

Garnélanyárs árpasalátával

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

30 dkg árpa (vagy rizs)

10 dkg bébi spenót

4 szem retek

3 szál sárgarépa

3 db mogyoróhagyma

10 dkg dióbél

3 ek. olívaolaj

1 ek. vörösborecet

1 ek. méz

2 kk. mustár

1 tk. fűszerpaprika

A nyárshoz

1 kg előfőzött garnéla (20/40)

2 ek. olívaolaj

1 ek. citromlé

Elkészítés

1. A salátához az árpát forrásban lévő sós vízben puhára főzzük (kb. 30 perc), leszűrjük, hideg vízzel lehűtjük. A zöldségeket megtisztítjuk, a retket, a répát és a mogyoróhagymát vékonyra szeleteljük. A diót durvára vágjuk és bevonatos serpenyőben, szárazon megpirítjuk.

2. A salátaöntethez összekeverjük az olívaolajat, a vörösborecetet, a mézet, a dijoni mustárt és a fűszerpaprikát. Sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

3. Összekeverjük a spenótot, a retekkel, a mogyoróhagymával, a sárgarépával, a dióval, és az árpával. Sózzuk, borsozzuk. Meglocsoljuk az öntettel, jól elkeverjük, majd 30 percet állni hagyjuk.

4. A garnélákat megpucoljuk. A gerincénél kivesszük a bélcsatornát. Kb. 15 cm hosszú nyársa felhúzunk 5 garnélát. Sózzuk, borsozzuk, grillrácsra vagy grillserpenyőbe tesszük, olívaolajjal és citromlével meglocsoljuk, és 2-3 perc alatt megsütjük. A salátát a nyárssal tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva

Recept és fotó: RAS

Ha odavagy a nyársra húzott garnélákért, ez egy tuti recept. Szavazz rá!

No comments


Leave a comment