Tuti grillrecept: garnéla édesburgonyával

Ezzel a mennyei recepttel nemcsak a családot, az egész baráti társaságot levehetjük a lábáról egy grillezés során.

Grillezett garnéla édesburgonyával

Hozzávalók 4 személyre

A nyárshoz

5 gerezd fokhagyma

2 citrom

2 ek.  olívaolaj

1 tk. chilipehely

1 tk. koriandermag

2 ek. magos mustár

60 dkg pucolt garnéla

A körethez

2 nagyobb édesburgonya

4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem + a tálaláshoz

Elkészítés

1. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A citromot megmossuk, az egyiket felkarikázzuk, a másik levét kicsavarjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a fokhagymát, a chilit, a koriander magot, és néhány percig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a mustárt. Tálban összekeverjük az előkészített garnélával és a citromszeletekkel. Lefedve egy órán keresztül hűtőben pihentetjük.

2. A körethez az édesburgonyát alaposan megmossuk, puhára főzzük (30-35 perc), lehűtjük, majd cikkekre vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a petrezselymet felaprítjuk. Tálban összekeverjük az olívaolajat a fokhagymával és a petrezselyemmel, majd beleforgatjuk a burgonyacikkeket. Lefedve szintén kb. egy  órán keresztül hűtőben pihentetjük.

3. A grillt előkészítjük. A garnélákat 2-3 percig, az édesburgonyát pedig 7-8 percig sütjük mindkét oldalukon. Ha kész, a garnélát meglocsoljuk frissen facsart citromlével, meghintjük aprított petrezselyemmel és az édesburgonyával kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Recept: Kiss Barnabás. Fotó: Tamási Gábor.

Ha te is szereted a garnélát, pláne grillen, ez a te recepted! Szavazz rá!

No comments


Leave a comment