Tökéletes grillrecept: BBQ csirkemell

A csirkemellet mindig alaposan süssük át. Ha a hús külseje már szép piros, de a közepe még nyers, húzzuk a darabokat a grillrács szélére, ahol kevésbé izzik, kevésbé forró a grill, és itt folytassuk a készítést, hogy a hús külseje ne égjen meg.

Barbecue csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

2 bőrös csirkemell

2 gerezd fokhagyma

6 szem érettebb őszibarack

2 ek. olívaolaj

1 ek. dijoni mustár

1 késhegynyi cayenne-i bors

A körethez

1 padlizsán

1 cukkini

1 piros kaliforniai paprika

2 szem gomba

Elkészítés

1. A csirkemelleket letisztítjuk a csontról, két-két darabra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal bedörzsöljük. A fokhagymát megtisztítjuk. 4 őszibarackot meghámozunk, kimagozunk és a turmixba tesszük. A fokhagymával, a mustárral és a cayenne-i borssal összeturmixoljuk.

2. A csirkemell-darabokat a forró grillre tesszük. 10 percig sütjük egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a mázzal megkenjük. Folyamatosan kenegetve kb. 10-15 perc alatt puhára sütjük.

3. A körethez a zöldségeket és a maradék 2 őszibarackot megmossuk, feldaraboljuk, és a hús mellett megsütjük a grillen. A sült húst a zöldségekkel és a megmaradt öntettel tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Ha neked is nagy kedvenced a grillezett csirkemell, ráadásul grill zöldségekkel, szavazz rá!

No comments


Leave a comment