Grillezett csípős hátszín recept, nem csak férfiaknak!

A grillezni kívánt húsokat érdemes előző este bepácolni, hogy másnap már csak a grill körül kelljen szorgoskodni. Ráadásul a húst jobban át is járják az ízek a hosszabb pácolással.

Chilis hátszín

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

4 szelet ujjnyi vastag hátszín

0,5 dl worchester szósz

3 ek. olívaolaj

1-2 chili paprika

A körethez

60 dkg apróbb burgonya

2 ek. olívaolaj

Elkészítés

1. A hátszínszeleteket kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A worchester szószt az olívaolajjal elkeverjük, beleszórjuk az aprított chilit és ecsettel vastagon bekenjük vele a hússzeleteket. Ezután lefóliázva, a hűtőben 3-4 órát, de akár 1-2 napot is pácoljuk.

2. Közben a héjas burgonyát alaposan megmossuk, leszárítjuk, alufóliába csomagoljuk.  A sütés kezdetén a parázsba tesszük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Ha elkészültek, kicsomagoljuk, tálba szedjük, meglocsoljuk az olívaolajjal, és lazán összeforgatjuk.

3. Végül a pácolt hússzeleteket faszénparázs fölött, a forró grillen oldalanként kb. 5-8 perc alatt pirosra sütjük, attól függően mennyire szeretnénk átsütni. A legfinomabb, ha rózsaszín a közepe.

4. Tálaláskor a parázsban sült burgonyát tányérra halmozzuk és félig, ráfektetjük a forró hátszínszeletet.

Munka: kb. 30 perc + pácolás

Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás.

Ha neked is nagy kedvenceid a csípős ételek, ráadásul grillen, bátran keresd meg a listában és szavazz rájuk!

No comments


Leave a comment