Ezt a receptet halkedvelőknek ajánljuk: grillezett halnyárs

A grillszezon még folytatódik, érdemes minden percét kihasználni. Most egy olyan receptet hoztunk, amiben a zöldfűszerekkel pácolt halszeleteket nyárson grillezhetjük meg.

Halnyárs pesztóval

Hozzávalók 4 személyre

A halnyárshoz

2 nagyobb szelet fehér húsú halfilé

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 csokor menta

5 dkg mandula

1 citrom leve

6 ek. olívaolaj

A körítésekhez

2 közepes édesburgonya

1 sárga kaliforniai paprika

Elkészítés

1. A halat megmossuk, leszárítjuk, nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a zöldfűszereket leöblítjük. Aprítógépben összetörjük a mandulát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a mentát, a petrezselymet, a citromlevet, és finomra aprítjuk. Belekeverünk 5 evőkanál olajat, sózzuk, borsozzuk. A pesztó egyharmadát a halhoz keverjük, letakarjuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.

2. Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, húsát felcsíkozzuk. A maradék olajjal kikent alutálba tesszük, a felmelegített grillen roppanósra megsütjük.

3. A halkockákat nyársakra húzzuk és a grillen, megforgatva megsütjük. A halat a zöldségekkel és a maradék pesztóval frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi.

Te is szeretsz halat grillezni? Akkor ez a te recepted, szavazz rá!