Miért jó, ha GMO-mentes termékeket fogyasztunk?

Korábban azt jártuk körbe, mit jelent a GMO és hogyan válhat egy termék GMO-mentessé. A génmódosított élelmiszerek mellett és ellen is fel lehet sorakoztatni érveket, ezért összegyűjtöttünk néhányat, amely segíthet eligazodni a GMO-termékek között.

Ez a genetikailag módosított termékek előnyei

A genetikailag módosított növények termesztése olcsóbb és könnyebb, annál is inkább, mert nem kell őket hosszadalmas munkával permetezni. Ezzel nem csak az előállítók, hanem a fogyasztók számára is olcsóbb lesz az áru, aminek megjelenése is minősége is javulhat.

A génmódosítás nagy hátrányai

A legnagyobb probléma ezekkel az élelmiszerekkel az, hogy olyan anyagokat tartalmaznak, melyeknek elfogyasztása nem mondható egészségesnek. Az ezekben a növényekben található anyagok nemcsak az emberi szervezetre lehetnek káros hatással, hanem termesztésük során, a velük érintkező környezetre is. Gondoljunk csak a termőföldre, a vízre és az élővilágra, amely körülveszi őket. Nem csak a kártevőket írthatja ki egy ilyen növény, hanem más élőlényeket is, ezzel egy végeláthatatlan láncreakciót indítva el.

A GMO-élelmiszerekkel kapcsolatban még nem állapították meg minden kétséget kizáróan, hogy nincsenek káros hatással az emberi szervezetre, mivel még nem állnak rendelkezésre hosszútávú eredmények. Ezért is népszerűek a GMO-mentes és a helyi termesztőknél vásárolható élelmiszerek, amelyeknek eredtét jól ismerjük.

No comments


Leave a comment