Érdemes pulykamellet grillezni! Mutatunk egy receptet

A sikeres grillezés titka a kellő hőfokú parázs, ezért a faszenet a sütés megkezdése előtt 30-40 perccel be kell gyújtani. A megadott elkészítési idő függ a fűtőanyag minőségétől, a levegő hőmérsékletétől, a széltől. Célszerű az ajánlott idő letelte előtt, még a grillrácson, ellenőrizni az ételt.

Gombás túróval töltött pulykamell

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg csiperkegomba

1 fej vöröshagyma

1 piros húsú paprika

1 csokor petrezselyem

4 ág kakukkfű

50 dkg apró szemű burgonya

4 ek. olaj

25 dkg tehéntúró

3 tojás

4 nagyobb szelet pulykamellfilé

Elkészítés

1. A gombát megtisztítjuk, néhány szép fejet félreteszünk, a többit felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A paprikát megtisztítjuk, kis kockákra daraboljuk. A petrezselymet és a kakukkfű leveleit apróra vágjuk. A körethez a burgonyát alaposan megmossuk, kevés vízben kissé előfőzzük.

2. Serpenyőben, az olajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk az összevágott gombát, sóval, borssal, a fele kakukkfűvel ízesítjük, elforraljuk a levét. Félrehúzzuk, belekeverjük a paprikát, a petrezselymet, a túrót. Végül a felvert tojásokat is beledolgozzuk.

3. A húst fóliával letakarva kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A gombás töltelékből a húsra kanalazunk, ketté hajtjuk, fogvájóval összetűzzük. A maradék tölteléket a félretett gombafejekbe töltjük.

4. A megolajozott grillrácsra helyezzük a húst, a gombákat, a félbevágott burgonyákat, és többször mozgatva-forgatva kb. 25 perc alatt megsütjük. A maradék kakukkfűvel megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 75 perc múlva

Recept és fotó: Nagy Anikó

Ha neked is nagy kedvenced a töltött pulykamell, ráadásul grillen, szavazz rá!

No comments


Leave a comment