Ezért érdemes minél több mazsolát csempészni a süteményekbe

Sokan rá se néznek olyan édességekre, amelyek mazsolát tartalmaznak, pedig megérné nekik is néha bekapni pár szemet. Főként a hidegebb évszakokban jöhet jól a mazsola egészségvédő hatása.

4 ok, amiért megéri mazsolát fogyasztani:

1.      Rostban gazdag: az élelmi rostok hiánya számos egészségügyi probléma okozója is lehet, a mazsola segítségével hozzájárulhatunk a napi szükségletünk kielégítéséhez.

2.      Jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaz: amelyek felléphetnek a káros szabadgyökök elleni küzdelemben.

3.      Kiemelkedő vastartalommal bír: ez az ásványi anyag hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez, valamint vérkeringést segítő hatása is lehet.

4.      Magnézium és kálium is található benne: ezek az ásványi anyagok az izmok és az idegek megfelelő működését támogatják.

Fotó: Shutterstock.

No comments


Leave a comment