Nem csak hamburgerbe kerülhet húspogácsa!

A szabadtéri sütögetés jó társaságban remek nyári program. Kell hozzá sok finom hús, hal, saláta és egy kis sütemény is. Most egy mennyei marhahúspogácsa receptjét hoztuk el.

Currys marhahúspogácsák baconben

Hozzávalók 4 személyre

60 dkg darált marhahús

1 mk. aprított bazsalikom

1 mk. aprított oregánó

2 sárga kaliforniai paprika

2 piros kaliforniai paprika

2 zöld kaliforniai paprika

4 gerezd fokhagyma

4 szál kakukkfű

8 szelet bacon

2 ek. olaj

Elkészítés

1. A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított zöldfűszereket és jól összedolgozzuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, a kakukkfűvel együtt finomra aprítjuk.

2. A fűszeres darált húst 8 egyforma darabra osztjuk, kigömbölygetjük, tenyérrel meglapítjuk, és 1-1 szelet bacont csavarunk rá. Forró grillen faszénparázs fölött, oldalanként kb. 5-5 perc alatt pirosra sütjük.

3. A körethez az előkészített paprikákat sóval, borssal, a fokhagymával, a kakukkfűvel, az olajjal összeforgatjuk, és a húspogácsák után, a forró grillen kb. 8-10 perc alatt megsütjük, hogy kicsit roppanósak maradjanak. A hússal azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 50 perc múlva

Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás.

Ha te is nagy rajongója vagy a húspogácsának, ne habozz szavazni!

No comments


Leave a comment