Diétába is illeszthető recept: cukkinival töltött sertésborda

A grillezést a fogyókúrázóknak, egészséges ételekre vágyóknak találták ki! A parázson sütött ételek kevesebb zsiradékot tartalmaznak, viszont sokkal ízesebbek, mint a konyhában készültek. Persze, fontos néhány alapszabállyal tisztában lenni, ugyanis a grillezés gyors művelet. Éppen ezért még a sütés megkezdése előtt olvassuk végig és tanulmányozzuk a receptet.

Cukkinival töltött sertésborda

Hozzávalók 4 személyre

1 kisebb cukkini

3 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyem

4 nagyobb, vastag szelet sertéskaraj

3 ek. olaj

2 tojás

1 fej saláta

Elkészítés

1. A cukkinit megmossuk, kis kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A petrezselymet finomra aprítjuk. Serpenyőben, a forró olajon megfuttatjuk a fokhagymát, rászórjuk a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk, a végén megszórjuk a petrezselyemmel. Ezt az előkészületet akár előző nap is elvégezhetjük.

2. A húst megtisztítjuk, felszúrjuk, nagy zsebet készítünk bele, ha tudjuk, minkét részét kissé kilapogatjuk-klopfoljuk. Kívül-belül sózzuk, borsozzuk.

3. A párolt cukkiniba belekeverjük a tojásokat. A masszával megtöltjük a húsokat, és fogvájóval vagy félbetört hurkapálcával összetűzzük. A megolajozott grillrácson időnként megforgatva 20-25 percig sütjük.

4. A salátát megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük, a tányérokon szétosztjuk és a kész húst erre ültetve kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Recept és fotó: Nagy Anikó

Ha neked is bejön ez a recept, szavazz rá, hogy jó helyet zsebeljen be!

No comments


Leave a comment