Főzni olyan, mint énekelni

A húslevest orjából készíti, de azért tesz mellé egy kis marhahúst is, mert ebből nagyon jókat tud falatozni – frissen reszelt tormával.

 

Bede Róbert szerint a magyar konyha ételei olyanok, mint egy dal. Van egy alap, és mindenki azt csinál vele, ami tetszik. A halászlébe mindenki a kedvenc halait teszi, így a végeredmény sosem lesz mindig teljesen egyforma. A mesterszakács is mindig formázza az ételeit. Saját egyéniségét, saját ízvilágát szeretné megmutatni bennük, de az alapokat megtartja. Ez a hasonlóság az énekléssel, van egy alap, és ezt lehet átdolgozni.

Szeretem az intenzív ízeket – meséli Robi, egyik kedvencem az ázsiai konyha, mert nagyon fantáziadús, karakteres. Élvezem a sok fűszert, a változatos alapanyagokat. Talán ebben kicsit a magyar konyhához is hasonlít.

 

Bede Róbert, mesterszakács. 35 éve főz, 2004-ben jelentkezett egy hirdetésre, amiben szakácsokat keresett egy tévécsatorna, így lett belőle tévés szakács. Azóta a TV Paprika arca, műsorait minden nap láthatjuk. De emellett tanítja a fiatalokat és saját vállalkozása is a főzéssel kapcsolatos. Otthon is rendszeresen áll a konyhában, van saját kolbászreceptje, amit minden évben elkészít.


A Mit eszik az ország listájáról a Bableves, a Kocsonya, a Vadas, a Hurka-kolbász és a Húsleves mellé is tett ikszet. Robi nagyon kíváncsi arra, milyen recepteket küldenek a kitöltők, és kivel kell majd elkészítenie kedvencét! 

Nézd meg ezt filmet: Bede Róbert és Havas Dóra is szavaznak!  


No comments


Leave a comment