Ez lesz a család kedvence: grillezett BBQ oldalas

A nyár nem múlhat el vidám grillpartik nélkül. Egyszerűen rácsra dobhatunk virslit és szalonnát, de különleges fogásokat is készíthetünk. Fontos a pác, a szósz és a köret is!

BBQ oldalas

Hozzávalók 4 személyre

1 kg húsos sertésoldalas

6 gerezd fokhagyma

0,5 dl szójaszósz

0,5 dl szezámolaj

1 kk chilipehely

1 nagy diónyi friss gyömbér

4 ek cukor

1 kg kisebb szemű újburgonya

2 ek szezámmag

1 csokor újhagyma

Elkészítés

1. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A szójaszószt elkeverjük a szezámolajjal, a fokhagymával és a chilivel. Ráöntjük a húsra, összeforgatjuk, és minimum 2 órán át pácolódni hagyjuk.

2. Az idő leteltével a húst a páccal együtt lábosba öntjük, felöntjük 2,5 dl vízzel, és belekarikázzuk a gyömbért. Lefedve kb. 1 óráig főzzük. 50 percnél hozzákeverjük a cukrot.

3. Közben a körethez a burgonyákat egyenként alufóliába csomagoljuk, és mérettől függően kb. fél órát grillezzük. A húst a forró grillen 15 perc alatt megsütjük.

4. A pácot sűrűre beforraljuk, és ezzel megkenjük a húst. Szezámmaggal, felkarikázott újhagymával megszórjuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 5 óra múlva

Recept: Dosso Gabi. Fotó: Szöllősi-Kiss Orsi

Ha te is szereted a BBQ oldalast, mindenképp szavazz rá!

No comments


Leave a comment