Igazán őszies süteményrecept: egyszerű almás-diós szelet

A kevert süteményeket elsősorban azért szeretjük, mert gyorsan elkészíthetjük a tésztát, majd a sütőre bízzuk a maradék feladatot. Ezután pedig csak annyi a dolgunk, hogy hagyjuk langyosra hűlni a desszertet, hogy utána felszeletelhessük és tálalhassuk.

Almás-diós kevert sütemény

Hozzávalók kb. 30 szelethez

A tésztához

30 dkg alma

1 tojás

20 dkg kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

15 dkg finomliszt

10 dkg darált dió

A mázhoz

10 dkg csokoládé

3 dkg vaj

Elkészítés

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20×30 cm-es tepsit. Az almát meghámozzuk, lereszeljük. A tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel és dióval összekeverjük, majd hozzáadjuk az almás masszához. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

2. A tetejére a csokoládét felolvasztjuk a vajjal, és a süteményre locsoljuk. Hagyjuk megdermedni, majd kockákra szeljük.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva

Recept és fotó: Nagy Anikó

Ha te is szereted a kevert süteményeket, szavazz a kedvenceidre!

No comments


Leave a comment